lørdag den 20. september 2014

Het begin van mijn verhaal

Ieder mens heeft een verhaal. Een bijzonder verhaal of een ontroerend verhaal. Soms lijkt het verhaal in eerste instantie heel gewoon. Totdat het verhaal heel langzaam een andere richting op gaat dan je wilt. Dan krijgt het verhaal een bijzondere betekenis. Het zet je leven op z´n kop. Dan wordt het een verhaal, dat het waard is om verteld te worden. Mijn verhaal begint bijna 14 jaar geleden.  

Een jong gezin emigreert naar Denemarken en neemt een boerderij over. Vol goede moed beginnen zij aan een nieuwe toekomst.

” Maar dan, op een zaterdag, rijden we met een vrachtwagen vol spullen en een paar
familieleden en vrienden naar ons nieuwe huis. In de hoop er een thuis van te maken. Op hoop van zegen. Want ook al weten we niet of het goed uit zal pakken, we hoeven het niet alleen te doen. We doen onze ogen dicht en springen. Niet teveel nadenken, gewoon doen. We kunnen weer vooruit. En hebben er zin in!”

Zo begint mijn verhaal. Een heel gewoon ”ik vertrek” verhaal van een gezin dat samen op weg gaat. We nemen een grote hap lucht en springen in het diepe. Dit is het begin van ons avontuur. Het avontuur, dat heel langzaam een bizarre wending neemt en tot ingrijpende keuzes dwingt. Het avontuur dat uiteindelijk geworden is tot het boek ”luchtbel”.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar